Sveriges rovdjur behöver din hjälp!

Som medlem i Svenska Rovdjurföreningen bidrar du till en starkare röst för rovdjuren.

Föreningen är politiskt oberoende och arbetar ideellt, men medlemsavgifter och gåvor är nödvändiga för att vi ska kunna både arbeta praktiskt, som till exempel med stängsling mot rovdjur, och sprida information och kunskap till allmänhet, media och beslutsfattare i olika kanaler. Några exempel:

 • Vi deltar i mässor och möten där vi informerar om rovdjuren och vår förening.
 • I nybildade vargrevir behövs extra mycket information för att de boende inte ska känna sig otrygga inför en okänd situation.
 • Vi informerar på skolor och ordnar utflykter för eleverna där de kan få lära sig känna igen spår och spillning från rovdjuren.
 • Stängsling med rovdjursavvisande stängsel är en viktig uppgift där föreningens medlemmar hjälper till att sätta upp stängsel åt fårägare. Ett rovdjursavvisande stängsel är ett effektivt skydd förutsatt att det är korrekt monterat och har tillräcklig strömstyrka.

Utan din hjälp skulle vi inte kunna göra allt detta, så ditt bidrag är ovärderligt!

https://rovdjur.se/foreningen-behover-din-hjalp/

Bli rovdjursfadder eller månadsgivare!

Regelbundna gåvor gör att vi kan planera vår ekonomi och våra insatser och på så sätt få ut det mesta av våra resurser i arbete för rovdjuren. Och ju fler medlemmar vi är desto större möjlighet har vi att påverka.

När du blir fadder eller månadsgivare blir du automatiskt medlem i Svenska Rovdjursföreningen.

Som medlem får du:

 •   Tidningen Våra Rovdjur 4 ggr/år
 •   Digitalt nyhetsbrev
 •   Delta i intressanta kurser och aktiviteter
 •   Möjlighet att påverka

Bli medlem i Svenska Rovdjursföreningen!

Som medlem får du:

 •   Tidningen Våra Rovdjur 4 ggr/år
 •   Digitalt nyhetsbrev
 •   Delta i intressanta kurser och aktiviteter
 •   Möjlighet att påverka

Medlemsavgift:

Vuxen: 325 kr/år
Familjemedlemmar: 40 kr/år
Ungdom (upp till 18 år): 100 kr/år
Utlandsboende: 425 kr/år

BLI MEDLEM VIA SWISH:

Välj swish som betalningsmedel ovan, betala 325 kr för vuxen och 100 kr för ungdom men skriv ”Medlem” i meddelandefältet, samt ditt namn samt e-postadress. Skicka samma uppgifter samt adress och ev telefonnummer även till [email protected].

 

Minnesgåva

Ett minnesbrev lever kvar och hedrar den avlidnes minne. Vid begravningar kan du i stället för blommor, skänka en minnesgåva till Svenska Rovdjursföreningens viktiga arbete. Vi skickar ett vackert minnesbrev till anhöriga, till begravningsbyrån eller till dig för personlig överlämning. Vi kan även ordna en personlig text.

Kontakta oss på tel: 010-45 40 753 eller via e-post: [email protected]

Skydda både tamdjur och rovdjur med RAS

Ett bra sätt att minska konflikten mellan rovdjur och människor och därmed förbättra levnadsvillkoren för Sveriges rovdjur är att stängsla in tamdjur med rovdjursavvisande stängsel (RAS).

Tamdjursägare som vill skydda sina djur mot angrepp kan få bidrag av Länsstyrelsen för rovdjursavvisande stängsel. Svenska Rovdjursföreningens volontärer kan kostnadsfritt hjälpa tamdjursägare med montering av stängsel så de ger det bästa skyddet.

Vi söker tamdjurägare att hjälpa och volontärer som vill göra en insats!

Stötta Svenska Rovdjursföreningen med en present till någon du tycker om!

Sveriges stora & små rovdjur

Vad vet du om rovdjuren du delar ditt avlånga land med?

Visste du att en björn kan äta 1/3 av sin vikt i bär varje dag? Att lodjurshonan kan lämna sina ungar i upp till 24 timmar för att jaga? Att vargföräldrar kan hålla ihop livet ut och uppfostrar sina valpar tillsammans? Nedan kan du läsa på om de stora och de små.

LODJUR

BJÖRN

VARG

JÄRV

ROVFÅGLAR

MINDRE ROVDJUR

UGGLOR