Vi för rovdjurens talan 

Svenska Rovdjursföreningen arbetar för rovdjurens rätt att leva i långsiktigt livskraftiga stammar och få spela sin viktiga roll i ekosystemet. Vi vill öka förståelsen för rovdjuren och göra det lättare för människor och rovdjur att existera sida vid sida.

Våra fotografer

De flesta bilderna du ser på våran sajt och i övrigt material från oss kommer från meriterade svenska naturfotografer, många av dem medlemmar i Svenska Rovdjursföreningen. Bakom dessa fantastiska bilder ligger mycket möda, svett och uthållighet.

Att vara naturfotograf är inte för de otåliga och bekväma! Det kan ta timmar, dagar och veckor innan tillfället, att plåta av några av Sveriges skyggaste rovdjur som lo och järv, uppenbarar sig. I ur och skur med en orubblig målmedvetenhet ger de sig ut i den fredliga jakten på den perfekta bilden.

Många av de ovan nämnda naturfotografer har varit med oss länge och alla har de bidragit och bidrar till att synliggöra föreningens arbete och inte minst de vi kämpar för – rovdjuren.

 

Ett stort tack för att vi fått och får ta del av era mästerliga bilder!

Fjällräv. © Isabella Chowra.

Sveriges stora & små rovdjur

Vad vet du om rovdjuren du delar ditt avlånga land med?

Visste du att en björn kan äta 1/3 av sin vikt i bär varje dag? Att lodjurshonan kan lämna sina ungar i upp till 24 timmar för att jaga? Att vargföräldrar kan hålla ihop livet ut och uppfostrar sina valpar tillsammans? Nedan kan du läsa på om de stora och de små.

LODJUR

BJÖRN

VARG

JÄRV

ROVFÅGLAR

MINDRE ROVDJUR

UGGLOR