Skriv på vårt upprop mot lodjursjakten
Skriv på vårt upprop mot lodjursjakten!

Den 1 mars började troféjakten på lodjur i Sverige. Totalt ska 201 lodjur skjutas av den svenska lodjursstammen på endast cirka 1450 individer, en jakt vi betraktar som ren nöjes- och troféjakt. Hundratals internationella jaktturister har anmält sig till lodjursjakten. Totalt är det nu (10/3 2023) cirka 13 000 jägare som ska skjuta 201 lodjur.

👉 Tycker du att det här är fel? Hjälp oss att stå upp för lodjuren. Om vi gemensamt visar att det här inte borde få hända i Sverige så har vi större chans att stoppa detta för framtiden.

✅ Skriv gärna på vår protestlista som kommer att skickas till EU samt svenska beslutsfattare. Det går fortfarande bra att skriva på. Om vi kan visa att det finns ett brett stöd för lodjuren så har vi större chans att stoppa jakten i framtiden, även om årets jakt redan har satt igång. Du kan skriva på här: https://buff.ly/3ZluxdM

Långsiktigt upprop mot lodjursjakten

Eftersom uppropet fortfarande rullar på ganska bra, över 17 000 underskrifter hittills, och det kommer nya underskrifter hela tiden, har vi beslutat att inte förrän lodjursjakten är över, dvs efter 15 april, kommer vi att lämna över listan till Naturvårdsverket, regeringen och EU-kommissionen.

Petitionen kommer ligga kvar efter det, då den i första hand är till för att stoppa framtida lodjursjakt och ge allmänhets kunskap om att denna jakt förekommer. Att stoppa årets var tyvärr inte möjligt, föreningen har överklagat flera beslut, framför allt i södra och mellersta Sverige,  och fått avslag.

Mer om lodjursjakten, och varför vi tycker den är fel, kan du läsa här:

Och här:

Ditt stöd är viktigt för att hjälpa oss i vårt arbete för att våra stora svenska rovdjur ska få leva kvar i vår natur. De är ovärderliga.

Rovdjursföreningen

Mer från Nyheter