Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

ÖSTERGÖTLAND: Vandring med övernattning i Långbogenreviret

11 mars, 2023 , 10:00 12 mars, 2023 , 11:00

Friluftsfrämjandet i Linköping och Rovdjursföreningen i Östergötland bjuder gemensamt in till en vandring med övernattning i vargreviret Långbogen. Reviret ligger i norra delen av länet, i skogarna norr om Ljungsbro, och har fått sitt namn efter sjön Långbogen. Det har fötts valpar i reviret varje år sedan 2019, och flera av valparna har vandrat ut, träffat nya partners och bildat egna revir.

Programmet startar på förmiddagen lördagen den 11 mars (se faktaruta nedan). Vi åker ut i reviret och parkerar bilarna på lämplig plats, vandrar med lätt packning under dagen och äter medhavd lunch. Vandringen kommer att gå en hel del på vägar, där vi letar spår och spillningar efter varg och kanske lodjur. Vissa partier av vandringen blir i skogsterräng, som bitvis kan vara rejält kuperad och mera krävande.

Före kvällen är vi tillbaka vid bilarna och tar vår sovutrustning till övernattningsplatsen en kort promenad bort. Under kvällen kommer deltagare från Rovdjursföreningen att berätta mera om vargarna i reviret och om hur de lever. Det finns även lodjur i området, så det blir säkert prat om dessa vackra kattdjur också.

När kvällen övergår till natt och det blir tyst i lägret finns en liten, liten chans att få höra varg yla någon gång under natten.

Efter frukost på söndagen bryter vi lägret, går till bilarna och åker hem. Om några vill göra ytterligare en vandring under söndagen kan det ordnas.

Tid

Samling vid Hällestadskorset kl 10.00 lördag, återfärd söndag förmiddag

Plats

Långbogenreviret, samling vid Hällestadskorset

Övrigt

Ledare: Anton Hedström, Rovdjursföreningen Östergötland

Antal platser

Max 20 personer. först till kvarn…

 Anton Hedström, Rovdjursföreningen

[email protected] eller SMS till 076 830 04 39