Artisten Stefan Sundström har medverkat under en livesändning från ett vargrevir på Vargens dag 4 februari. Det var en digital utflykt tillsammans med en artist som verkligen har engagerat sig för den biologiska mångfalden. 

Musikern Stefan Sundström ute på äventyr.

– Det här är ju roligt för mig för jag vill lära mig mer om hur man kan hitta spår av vargar, berättar Stefan Sundström. Fast egentligen är nog lodjur min favorit hos de stora rovdjuren.

På senare tid har Stefan Sundström uppmärksammats mycket för sitt intresse för den biologiska mångfalden, inte minst genom en föreställning på Riksteatern som hette ”Vi som bor här”. Under föreställningen berättar Stefan att han gärna ville ligga i ett dike och spana efter lodjur. Det verkar som att han också vill spana efter varg, eller i alla fall lära sig mer om hur kan hitta spår från dem.

Här kan du nu se delar av livesändningen där Stefan Sundstöm och Emil V. Nilsson pratar om varg, Siggeforareviret och om de stora rovdjurens betydelse för motståndskraftiga ekosystem. Livesändningen sågs av flera hundra personer direkt och mer än tolv tusen personer har tittat på den efteråt. Nu kan du se delar av livesändningen från Siggeforareviret med Stefan Sundström här i detta klipp på Youtube:

Vargens dag den 4 februari är ett initiativ från Svenska Rovdjursföreningen och föreningen Nordulv för att uppmärksamma vargen i Sverige.

Ditt stöd är viktigt för att hjälpa oss i vårt arbete för att våra stora svenska rovdjur ska få leva kvar i vår natur. De är ovärderliga.

Rovdjursföreningen

Mer från Nyheter