Igår, den 15/6, lämnade Svenska Rovdjursföreningens ordförande Magnus Orrebrant över namninsamlingen mot lodjursjakten, till landsbygdsminister Peter Kullgrens (KD) politiskt sakkunnige, Anders Drottja (KD).

Föreningen fick också ett kort möte där vi bland annat pratade om den eskalerande polariseringen med hat och hot i rovdjursfrågor och lodjurens positiva inverkan när det gäller att hålla ned klövviltstammarna och därmed minska risken för trafikolyckor. Vi passade också på att upplysa om de bidrag Sverige kan söka från EU för att hjälpa till med kostnaderna för stängsling.

Eftersom ingen av ministrarna Peter Kullgren eller Romina Pourmokhtari, som vi egentligen helst velat träffa, hade lyckats få till en lucka i sina scheman för SRF, skickade vi dem en liten hälsning i form av ett minilodjur.

Tack alla ni över 24 000 som skrivit på petitionen, men självklart slutar inte vår kamp för lodjuren – och de andra stora rovdjuren – här, föreningen har massor av planer framöver. Petitionen ligger också fortfarande kvar på

https://www.change.org/p/stoppa-trof%C3%A9jakten-p%C3%A5-lodjur-i-sverige-stop-trophy-hunting-of-lynx-in-sweden?algorithm=promoted&source_location=search&grid_position=1&pt=AVBldGl0aW9uAC%2B%2FHQIAAAAAZIwrreufDN1mNjcwZTFiMQ%3D%3D

Ditt stöd är viktigt för att hjälpa oss i vårt arbete för att våra stora svenska rovdjur ska få leva kvar i vår natur. De är ovärderliga.

Rovdjursföreningen

Mer från Nyheter