Svenska Rovdjursföreningen ska medverka digitalt på den amerikanska vargkonferensen Sedona Wolf Week. Vi får chansen att presentera vargsituationen här i landet tillsammans med Frankrike, Spanien, Tyskland och Finland som berättar om sina respektive länder.

Att Svenska Rovdjursföreningen får vara med och prata beror på att vi är en del av den europeiska organisationen EAWC (European Alliance for Wolf Conservation). De ser hur få vargar vi har och hur utsatta de är för legal och illegal jakt. Det är också genom EAWC som vi har fått berätta om den svenska vargsituationen för EU:s miljökommissionär.

Vår presentation kommer att hållas på onsdagen den 10 november. Det är vår vice ordförande Anna-Karin Lieber som ska berätta om vargens situation i Sverige. Men även Peter Kiermeier från Tyskland, Mauricio Anton från Spanien, Francisco Sanched Molina från Finland och Eugene Reinberger från Frankrike att prata. Efter presentationerna så finns det möjlighet att ställa frågor.

Under konferensen presenteras andra spännande vargprojekt. Ett sådant är då Tom Gable från Voyageurs Wolf projekt berättar om vad de kommit fram till i deras forskning om vargens ekologi.

Läs mer om Sedona Wolf Week här

Ditt stöd är viktigt för att hjälpa oss i vårt arbete för att våra stora svenska rovdjur ska få leva kvar i vår natur. De är ovärderliga.

Rovdjursföreningen

Mer från Nyheter