Ännu ett tänkvärt inlägg i debatten mot björnjakten som publicerades i DN den 30/8 2023:

Så här skriver avsändarna, Terese Hansson och Anna-Karin Lieber:

” Vi är inte jägare, utan vanliga kvinnor som med våra familjer älskar att vistas i naturen, även i de län där björnjakten nu pågår. Vi njuter av naturen genom vandringar, svampplockning, tältnätter och björnskådning från gömslen.

Vi vill kunna njuta av skogen med alla dess vilda djur, även björn. Björnar och andra rovdjur ingår i ekosystemet och gör naturupplevelser mer givande, extra spännande och intressanta. Men just nu är det farligt för vanliga människor som oss att vara i skogen..”

insändarskribenterna menar också att jägare ofta uppträder som att skogen vore enbart deras, fast skogen tillhör oss alla.

”Vi som skriver detta har inte längre förtroende för rovdjursförvaltningen. De vilda björnarna är allas vårt gemensamma vilt. De tillhör inte jägarkåren, utan alla medborgare och skattebetalare. Därför ska även våra åsikter respekteras. Låt våra björnar leva!”

Läs hela insändaren på DN Debatt här:

https://www.dn.se/insandare/stoppa-bjornjakten-sa-att-vi-kan-rora-oss-i-var-gemensamma-skog/

Ditt stöd är viktigt för att hjälpa oss i vårt arbete för att våra stora svenska rovdjur ska få leva kvar i vår natur. De är ovärderliga.

Rovdjursföreningen

Mer från Nyheter