Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

ÖSTERGÖTLAND: Vandring med övernattning i vargrevir

9 mars, 2024 , 10:00 10 mars, 2024 , 10:00

Rovdjursföreningen i Östergötland och Friluftsfrämjandet i Linköping och bjuder gemensamt in till en vandring med övernattning i något av länets vargrevir.

Reviren ligger i norra delen av länet, ett i skogarna norr om Ljungsbro, och har fått sitt namn efter sjön Långbogen. Det andra reviret finns i trakterna av Fågelmossens naturreservat. (Vilket revir vi besöker beslutas senare och beror på förekomst av spår och spillningar.)

Programmet startar på förmiddagen lördagen den 9 mars. Vi åker ut i reviret och parkerar bilarna på lämplig plats, vandrar med lätt packning under dagen och äter medhavd lunch. Vandringen kommer att gå en hel del på vägar, där vi letar spår och spillningar efter varg och kanske lodjur. Vissa partier av vandringen blir i skogsterräng, som bitvis kan vara rejält kuperad och mera krävande.

Före kvällen är vi tillbaka vid bilarna och tar vår sovutrustning till övernattningsplatsen en kort promenad bort. Under kvällen kommer deltagare från Rovdjursföreningen att berätta mera om vargarna i reviret och om hur de lever. Det finns även lodjur i området, så det blir säkert prat om dessa vackra kattdjur också.

När kvällen övergår till natt och det blir tyst i lägret finns en liten, liten chans att få höra varg yla någon gång under natten.
Efter frukost på söndagen 10 mars bryter vi lägret, går till bilarna och åker hem. Om några vill göra ytterligare en vandring under söndagen kan det ordnas.

Tid

Start kl 10.00 på lördagen avslutning efter frukost söndag

Plats

Meddelas vid anmälan

Övrigt

Turen kan bitvis vara krävande i kuperad terräng. Ta med egen mat och utrustning, sovsäck, kläder osv anpassade för kall väderlek.

Antal platser

Max 20 personer

Anmäl via knappen ovan eller SMS till 076 830 04 39