Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

ÖSTERGÖTLAND: Stora rovdjur i Östergötland

27 april, 2023 , 19:00 21:00

Varg fotograferad i hägn. Foto Christer Davidsson

Information från länsstyrelsen om de stora rovdjur som finns i regionen, främst varg och lodjur.

Tid

Klockan 19:00 – 21:00 cirka

Plats

Godtemplargården i Motala, Poppelgatan 6.

Övrigt

Motala kommun har sedan en kort tid tillbaka ett vargrevir – Fågelmossen. Det är två vargar som rör sig tillsammans i området Borensberg – Motala – Godegård. I Östergötland finns också flera lodjur spridda i större delen av länet.

Representant för Svenska Rovdjursföreningen hälsar välkommen och informerar kort om föreningens verksamhet. Sedan lyssnar vi på en erfaren rovdjursspårare som kan det mesta om både varg och lodjur.

JOHAN FALCK är en mycket erfaren spårare som anlitas av Länsstyrelsen för spårning och inventering av både varg och lo, och många andra djur dessutom. Johan berättar om en del av sina turer i skogarna och lär oss om vargars och lodjurs liv och leverne. Vi får också lära oss grunderna till hur man spårar vilda djur.

LOVISA HÄGGSTRÖM är vilthandläggare på Länsstyrelsen och kommer att vara med för att svara på frågor om inventeringen av rovdjuren. Lovisa vet också det mesta om hur förvaltningen av våra vilda djur fungerar – lagar, förordningar, skyddsjakt och licensjakt.

VÄLKOMMEN! (Vi bjuder på kaffe och smörgås i pausen)

Christer Davidsson

Regionansvarig i Östergötland Svenska Rovdjursföreningen

Antal platser

[email protected] eller SMS till 0705130677