Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

DALARNA: Spårningskurs rovdjur – för nybörjare med Emil V. Nilsson

3 februari, 2023 , 18:00 4 februari, 2023 , 15:00

Lär dig spåra lodjur, varg och andra vilda djur som du kan träffa på i naturen. Här får du inte bara lära dig om tassavtryck utan även vad du kan uppleva i rovdjurens spårlöpor, om deras jaktförsök och revirmarkeringar. Under kursen kommer vi att gå igenom tolkning och kritisk tänkande i samband med spårning. Hur samlar man ledtrådar för att lära sig mer om djuret som lämnat spår? Spårstämplar, alltså djurens tassavtryck i framför allt snö. Varför skiljer sig olika arter åt? Skillnader mellan framtass och baktass. Så mäter man en spårstämpel. Spårställning och gångarter hos olika arter. Att avgöra antalet djur och att avgränsa områden. Ledare för kursen är Emil V. Nilsson.

Tid

Teori fredag 3 februari kl. 18-21. Praktisk spårning lördag 4 februari kl. 9-15. Momentet genomförs även om det skulle bli barmark. Vi riktar in oss på tassar och spillning om det är barmark och längre spårningar om det finns snö. 

Plats

I omgivningarna runt Idkerberget, Dalarna.

Övrigt

Arrangeras av Naturskyddsföreningen i Dalarna. Ange matbehov och om du vill övernatta i bystugan. Kostnad för kursen är 300 kronor för själva kursen alt. 500 kronor om du också vill övernatta. Betalning sker till Swish 123 159 74 18 eller bg 5324-5726. Ange ditt namn och spårningskurs.

Antal platser

Max 15 kan övernatta där, först till kvarn. Enkel standard med våningssängar i sovsal. Ta med sängkläder!

Länken för anmälan går till Naturskyddsföreningens anmälningsformulär.